четвер, 23 квітня 2015 р.

Від книги - до світла, до знань, до життя

"Хороша книга 
- це подарунок заповіданий 
автором 
для людського роду" 
Аддисон. 
Всесвітній день книги та авторського права відзначається 23 квітня. Святкування його походить з Каталонії, де у День Юрія дарували троянду за кожну куплену книгу. Певно, тому ЮНЕСКО обрана ця дата для вшанування Книги.
   Завдяки книзі ми маємо доступ до знань, ідей, духовних і моральних цінностей, творчих досягнень людства, навчаємось розуміти красу. Книга дозволяє кожній національній культурі залишити свій слід в історії, знайомить з культурою інших народів. Це вікно у світ, міст, який з'єднує різні цивілізації в часі та просторі.
   Завжди вважалося, що роль книги й бібліотеки в освіті, вихованні, формуванні світогляду та збереженні національних традицій є надзвичайно великою. Своє головне призначення в популяризації
книг виконує і наша бібліотека. Поступово, впродовж багатьох років  збільшувались фонди бібліотеки, зростала інформаційна потужність. Бібліотека має ще одну прекрасну назву - книгозбірня (місце, де зібрані книги). Сьогодні в ній зібрано вже близько 13 тис. документів. А в рамках безстрокової акції "Подаруй бібліотеці книгу" надходять дарчі  книги від читачів бібліотеки. 

Велику роль книги в житті людини підтверджують різноманітні й просвітницькі заходи бібліотеки: презентації книг, виставки-вшанування, виставки-пертрети які знайомлять читачів з письменниками ювілярами. Постійно діюча книжково-ілюстративна виставка "Золота поличка читача" знайомить користувачів бібліотеки з новими надходженнями літератури. 
 Отож, запрошуємо вас до бібліотеки на зустріч з книгою. Адже книга завжди була і залишається натхненним джерелом, що постійно плекає інтелектуальний потенціал кожної нації, мудрим і толерантним провісником Просвіти і Знань, Справедливості й Добра!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар