середу, 22 квітня 2015 р.

Який Великдень без гаївки?

19 квітня, у першу неділю після Великодня, що в народі звуть Провідною, на подвір’ї Церкви Різдва Пресвятої Богородиці пройшли гаївки.
По завершенні Святої Літургії учні Білівської ЗОШ виступили перед громадою з розповіддю про Великдень і святкові звичаї, одним з яких, власне, і є гаївка. Репетиції згідно сценарію поданого церквою, у школі проводила завуч по виховній роботі Людмила Поліщук. До підготовки заходу долучився і музичний педагог Ігор Магега, якому належав музичний акомпанемент.
Незабаром школярі, котрі виступали, долучилися до решти дітей і повели веселий хоровод під усім знайомі ритми «Подоляночки», «Кукурудзи за млином» та багатьох інших.
Попри несприятливу погоду, одна з найцікавіших великодніх традицій дарувала усмішки і хороший настрій всім учасникам гаївок. А за старанне виконання святкових веснянок діти отримали із рук священиків о. Богдана та о. Юрія символічні подарунки. Учасникам виступу дісталися біблійні збірники з Новим Заповітом та Книгою Псалмів  і шоколад, учасникам гаївок - цукерки.
Традиції, мов невидимою ниттю пов’язуть старі і нові покоління. Чим уважніше ми ставимося до вшанування традицій, тим міцніше себе зв’язуємо з предками. Тому, святімо кошики, обливаймося водою, співаймо, відчуваймо себе істинними українцями та християнами! Нащадки оцінять. Христос Воскрес!
Сокальська Аліна
Фото
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар