неділю, 10 травня 2015 р.

Червоним цвітом вибите на грудях «Пам’ятаю»

"Без права забуття"
(Віче пам'яті і слави)
8 травня, у  День примирення і пам’яті, Білівська громада зібралася біля меморіального комплексу на сільському кладовищі, аби віддати шану героям Другої світової війни та новітньої неоголошеної війни з Росією на Сході України. Вшанувати пам'ять загиблих на війні прийшли працівники установ села, учні школи, педагогічний колектив, прихожани церков.
Всечесні отці, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці о. Богдан та настоятель храму Воздвиження Чесного Хреста о. Володимир відправили на кладовищі молебень. Білівчани спільно зі священиками помолилися за душі загиблих на фронті двох воєн солдатів. На грудях у людей миготіли червоні маки, теперішні символи Дня перемоги над нацизмом. Обравши новий символ, квітку, яка завжди мала важливе місце в українській культурі, Україна раз і назавжди відмовилася від радянських георгіївських стрічок. Адже останні стали символами не тільки для пересічних росіян, але й для проросійських бойовиків, що нещадно вбивають українців у сьогоднішній війні.
Наприкінці пам’ятної панахиди до громади звернулися всечесні отці. Священики висловили свою скорботу з приводу багаточисленних жертв, які понесла і продовжує нести Україна та закликали співвітчизників пам’ятати подвиг героїв колишніх й новітніх. Опісля учні школи поклали  до меморіалу  вінок із живих квітів, а всі бажаючі засвітили свічки та поклали весняні букети.
Гасло з яким використовується цьогоріч символ червоного маку: «Пам’ятаємо, перемагаємо». Це означає, що ми повинні пам’ятати жертв воєн, і вірити у найскорішу перемогу над жорстоким ворогом. А ще бути справжніми  українцями і не зраджувати тих, хто за наш мир і спокій не шкодує власного життя. Слава Україні! Героям слава!
Аліна Сокальська
Світлини
 

 

 

 

 

 

 

В бібліотеці до 70-річчя другої світової війни оформлено книжково-ілюстративну виставку "Друга світова війна: закарбовані в книгах тисячі сторінок болю".
Користувачі бібліоінтернету мали можливість переглянути документальні матеріали про другу світову війну і бойові дії в зоні АТО.


Немає коментарів:

Дописати коментар