пʼятницю, 16 листопада 2018 р.

О рідна мово, скарбе мій.


«Я вибираю мову горду,
орлину, співучу, 
квітучу – найкращу, 
мову рідної Вкраїни»


9 листопада – День української писемності і мови, щоб серцем торкнутися до рідної мови і поринути у сиву давнину, щоб пройти тернистий шлях її розвитку в бібліотеці цікаво і змістовно пройшла година спілкування «Від кирилиці до Кобзаря» з читачами бібліотеки 5-6 класів.
 Захід відкрився віршем «Молитва» О.Яворської який прочитала Коцан Христинка. В бібліотеці була оформлена виставка книг «Наша мова кольорова». Зав. Бібліотекою ознайомила дітей з книгами на виставці, які розповідають про витоки нашої мови, її місця серед слов’янських мов.
У мовному конкурсі «Золоті зернятка народної мудрості» діти охоче поділилися прислів’ями і приказками про мову, а також взяли участь в літературні вікторині «Витоки української писемності і мови», де були питання, що вони знають про преподобного Нестора – літописця, КОЛИ БУЛА НАДРУКОВАНА ПЕРША КНИГА І Україні та інше.
Ми повинні цінувати нашу мову – нетлінний скарб українського народу, що його зберегли наші предки, незважаючи на всілякі заборони й утиски, передавши нам у спадок.

Немає коментарів:

Дописати коментар