середу, 26 серпня 2015 р.

День прапора та День незалежності України відзначили у Білій
23 серпня 2015 р. відбулося національно-патріотичне дійство "Сила України - в єдності народу" приурочене  24 річниці Незалежності України та Дню Державного прапора.
 До підготовки та проведення дійства на належному рівні долучилися працівники Білівського будинку культури, бібліотеки-філії та депутатський корпус Білівської сільської ради. 
Побачити дійство, яке відбулося на території спортивного комплексу «Чемпіон» завітали наші односельчани та гості села. З привітальним словом до громади звернулася в.о. сільського голови Надія Котуза та настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці о. Богдан Верхомій.. Надія Іванівна у своїй промові привітала співвітчизників та односельчан зі святом, а також вручила грамоту почесній жительці села Біла, відміннику народної освіти, майстру декоративно-прикладної справи Бурдяк Марії Несторівні. Окрема подяка за багаторічний вклад у розвиток села Біла та сумлінну працю у вивченні історії, та зокрема написання двох книг про історію села «У водовертях Серету» та «Важкий кожух, але свій» була вручена журналісту та письменнику, редактору газети «Вільне життя» Федоришину Петру Степановичу. Також подяки з рук Надії Іванівни за багаторічний вклад у розвиток села, та зокрема народного мистецтва отримали майстрині-вишивальниці  Кулій Марія Степанівна та Бабій Марія Іванівна. Щирі слова подяки лунали в цей день і на адресу матерів мобілізованих воїнів АТО. 
Зі знакової для кожної держави пісні – національного гімну, у виконанні народного аматорського хору розпочалося свято Незалежності у Білій. Також з вуст учасників хору в цей день лунало ще дві символічних для українців композиції – «Ой, у лузі червона калина похилилася» та «Господи, помилуй нас» - солісти отець УГКЦ "Воздвиження Чесного Хреста" Володимир Заболотний та Світлана Гнатюк керівник хорового колективу.
 Великий вклад у святковий концерт зробили й талановиті художньої самодіяльності будинку культури с. Біла: Винничин Настя, Фундитус Настя, Фірман Юля та Сущинський Іван під керівництвом вчителя музики Білівської ЗОШ і концертмейстера СБК Ігоря Магеги. Протягом концерту активні та енергійні діти співали, танцювали, читали поетичні рядки та навіть влаштували цікавий флешмоб під популярну композицію співачки Тіни Кароль «Україна – це ти», постановка − балетмейстер, керівник зразкового ансамблю танцю «Галицькі візерунки» Ольга Дембіцька.
В бібліотеці-філії до 24-ї річниці Незалежності України  було оформлено книжково-ілюстративну виставку "Ти шляхом праведним, святим, йшла до волі, Україно" та до дня прапора "Відроджена святиня - знамено України".

      Свято української незалежності, свято вільних людей на Богом даній їм землі, вже вдруге минає у страшній, наче несправжній реальності. Від рук російських найманців гинуть українці, і поки їхня безневинна кров окроплює українську землю, Україна не є вільною. Тож, нехай страшна війна якнайшвидше завершиться, а пам'ять про героїв, які віддали своє життя за Батьківщину ніколи не покине наші вдячні серця. Слава Україні! Героям Слава!
 
 
 
 
 
 
 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар