пʼятницю, 22 листопада 2013 р.

Торгівлі людьми - ні!



 Під таким гаслом 21 листопада проведено інформаційно-правову годину "Торгівлі людьми - ні!", приурочену міжнародному дню захисту прав людини.
На початку заходу діти ознайоми­ли присутніх з визначенням торгів­лі людьми і розповіли про вагомість такої проблеми у світі. На великому екрані глядачі змогли переглянути відео про механізм потрапляння у рабство. Найчастіше, жертвами рабо­торговців стають заробітчани, яких обманом затягують за кордон, а там, маючи на руках їхню документацію, піддають сексуальній та робочій екс­плуатації.
За словами виступаючих, Україна одна з найчастіших постачальни­ків «живого товару» за кордон. Спричинено це, по великому рахунку тим, що українці часто покидають свої домівки ради заробітку на чужині, де їх обдурюють і безкарно експлуатують. 
Сім міфів про торгівлю людьми представили учні, а також розповіли правила безпеки, щоб не потрапити у подібну ситуацію. Якщо їх ретельно дотримуватися, то є шанс, що ви чи ваші рідні ніколи не потрапите у екс­плуатаційний полон.

Немає коментарів:

Дописати коментар