пʼятницю, 20 квітня 2018 р.

БІЛІВСЬКІ ДІТИ ПРОСЛАВЛЯЮТЬ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ

В Фомину неділю, після святкового богослужіння, в храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Біла Чортківського деканату Тернопільської єпархії УПЦ КП на церковному подвір’ї відбулося фольклорно-великодне дійство "Світле Пасхальне торжество хай радість всім дарує, звучить гаївка на добро і пасочка смакує".
На високому мистецькому рівні виконувалися святкові пісні та вірші,  якими оспівувалося свято над святами – Світле Христове Воскресіння, а також в яких перепліталися  духовно – патріотичні мотиви оновлення,  відродження  до духовного життя українського народу та процвітання Вітчизни. Завершилася гаївка хороводом з суцвіттям духовних пісень.
Всі парафіяни, які прийшли на богослужіння, з особливою увагою спостерігали за цим дійством.
А стало це можливим благословенням  настоятеля храму о. Богдана Верхомія, старанній праці вчителя музичного мистецтва Білівської загальноосвітньої школи I-III ст. Ігоря Петровича Магеги, любов’ю до всього духовного,творчій праці  касира церкви, вчителя школи і християнської етики                                                                                
 Петра Ярославовича Чуби та бажанні дітей.
В кінці о.Богдан дякував Богу за те, що ми маємо таких вродливих, обдарованих, розумних та працьовитих дітей, які відкривають свої серця для Господа і прагнуть пізнати вічні Божі істини. Слова вдячності за цю духовну працю о.настоятель висловив батькам, вчителям та нашим найдорожчим дітям.
   Потім о. Богдан разом з кліриком храму о.Юрієм Верхомієм помазували дітей і  всіх присутніх освяченим єлеєм та  роздавали Артос.
З великим духовним піднесенням всі поверталися до дому.
Протоієрей Богдан Верхомій





Немає коментарів:

Дописати коментар