середу, 21 березня 2018 р.

На вічнім шляху до Шевченка

204 роки минуло від того дня, коли українка-кріпачка дала світові генія, але він не віддаляється від нас, а наближається і звучить як ніколи пророче і правдиво. І знову вічна Шевченкова весна прийшла на нашу землю. В день народження Т. Г. Шевченка віддаємо шану пам'яті безсмертному Кобзареві, на повний голос говоримо про мудре й живе його слово. Тарас Шевченко, як людина з Божим талантом слова і пензля офірував своє життя усім стражденним, але незламним. Віддаючи шану пам'яті великому синові землі української, в СБК проведено літературно-мистецьке свято "На вічнім шляху до Шевченка". Це свято зібрало всіх пошановувачів творчості великого Кобзаря. Як і завжди справжнім мистецьким виконанням пісень на слова поезії Тараса Шевченка "Думи мої, думи мої...", "Реве та стогне Дніпр широкий", "Садок вишневий коло хати", "Бандуристе орле сизий", "Заповіт" відзначився хоровий колектив (хормейстер Світлана Гнатюк, концертмейстер Ігор Магега). З акторською майстерністю була представлена сценка із книги О. Іваненко "Тарасові шляхи" у виконанні юних аматорів Фірман Яни та Савіцького Дмитра, викликала схвальні оплески глядачів інсценізація поеми Т. Шевченка "Тополя" за участі гуртківців художньо-естетичного напрямку (керівник Ірина Ковальчук), учасники танцювального колективу "Тріумф" дарували глядачам справжнє захоплення від постановки танцю "Лілея" під читання поеми "Лілея" у виконанні Коцан Наталі. Фойє будинку культури, прикрашене руками гуртківців художньо-естетичного спрямування під керівництвом Ковальчук Ірини, створювало святковий настрій.
Відтворена світлина - українська хата часів Тараса Шевченка вабила око вишивками майстринь любительського об'єднання "Натхнення". Для поціновувачів творчості Т. Г. Шевченка було оформлено літературну виставку-образ "Лунає струна
Кобзаревого слова". Слова Кобзаря надихали і будуть надихати нас на боротьбу. Хто знає, можливо, не було б Шевченка, не було б й Майдану. Адже саме його слова "Борітеся - поборете, вам Бог помагає" витали в повітрі під звуки снайперських куль, шум водометів та коктейлів Молотова.
















Немає коментарів:

Дописати коментар