середу, 2 березня 2016 р.

Без надії сподіватись...



Леся Уккраїнка - гордість української нації
Відзначаючи 145-ти річчя від дня народження письменниці на  з метою допомогти користувачам бібліотеки глибше осягнути її життєвий і творчий шлях в бібліотеці оформлено книжков-ілюстративну виставку "...од Бога і голос той і ті слова ішли між люди" і проведено літературно-музичну композицію "Хотіла б я піснею стати" за повістю Євгена Білоуса «Лесина пісня». Організаторами стали працівники бібліотеки та будинку культури.
  Цікаво було спостерігати за виконавцями ролей, серед яких були: Ведучий, Слово, Пісня,Леся (дівчинка), Леся Українка(доросла),Мати, Михайлик, Царі, Мавка, Лукаш. Кожен із них наче перевтілювався, щоб донести до глядача ту постать, дію, роль…  Молодші і старші дівчата красиво виконали танці. Також прозвучало виконання пісень: «Ми веселі та завзяті»; «Я маленька Українка»; «За вікном Калина…».  Роксолана Нагірняк виконала пісню  «При долині кущ калини», співала так, що неможливо було відвести погляд. Не менш захоплюючим і цікавим  було  виконання віршів: «Сім струн»; «Як дитиною бувало…»; «Геть думи сумнії «;  «Конвалія».
Винятково велике значення творчості Лесі Українки в історії української літератури полягає в тому, що вона збагатила українську поезію новими темами й мотивами; досконало володіючи катренами й октавами, сонетами й оригінальними строфічними будовами, використовуючи гексаметр, верлібр, п'ятистоповий ямб тощо, вона збагатила строфіку, ритміку й метрику української поезії. На переломі 19 — 20 ст., використовуючи мандрівні сюжети світової літератури, Леся Українка стала в авангарді творчих сил, що виводили українську літературу на широку арену світової літератури.
Коцан Наталія
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар