четвер, 12 березня 2015 р.

Отче наш Тарасе всемогущий...

Своїм далекоглядним генієм Шевченко вражає нащадків ще й досі, не тільки в Україні, але й далеко за її межами. Читаючи рядки з його вічних творінь, мимовільно помічаєш магію провидіння, якою володів Кобзар. Спостерігаючи нелегку історію боротьби України за незалежність. поет ніби розумів, навіть задовго після його смерті вона ще не завершиться.
Напередодні 201-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка, вшановуючи талант генія і пророка України проведено літературно-мистецьке свято 
"Нема на світі вічного нічого, крім віщого Тарасового слова".
Усім знайомі рядки поезії Т. Г. Шевченка звучали під супровід мелодій та в звичному декламуванні. «Реве та стогне Дніпр широкий», «Заповіт», «Садок вишневий коло хати», «Думи мої, думи мої» та інші вічні твори на рівні з сучасними, присвяченими війні, створювали ефект зв’язку між прогнозами  Кобзаря та спостереженнями нинішніх поетів.
Інсценізація розмови малого Тараса та його сусідки Оксани, яка відбулася за участі вихованців молодших класів була не вперше побачена публікою, проте знову сприйнята «на ура».
Працівниками бібліотеки-філії с. Біла була оформлена книжково-ілюстративна виставка 
"До висот Шевченкового слова"
Пророчість Шевченкових слів  проходить перевірку у нелегкі часи для України, а відколи в наше життя ввірвалися Майдан, анексія Криму та війна, усі відчувають, що навіть через два століття після своєї смерті Кобзар продовжує впливати на нашу свідомість.

Фото

Немає коментарів:

Дописати коментар