четвер, 13 березня 2014 р.

Праведная душа! Прийми мою мову та про Україну мені заспівай. (Т. Г. Шевченко)


9 березня, не тільки Україна, але й увесь світ відзначив 200-ту річницю з дня народження величного Кобзаря, вірного сина своєї Батьківщини та невмирущого в людських серцях поета Тараса Григоровича Шевченка. 
 В честь знаменної дати, працівники культурно-освітнього комплексу с. Біла організували і провели літературно-мистецьке свято «Великий син великого народу».
Знаменита поезія Кобзаря, покладені на музику, в цей день лилися дзвінкою співанкою учасників свята. Це і «Зоре моя вечірняя», «Садок вишневий коло хати», «Думка» тощо. З-поміж талановитих вокалістів варто відзначити ученицю 5-го класу Лілію Лопатинську, яка виконала композицію, присвячену 
Т. Г. Шевченку, граючи на бандурі.
Драматизму й оригінальності заходу надавали інсценізації: шевченківської балади «Тополя», розмови малого Тараса з подругою Оксанкою та оповідання Степана Васильченка «Залізні стовпи». Читця Олену Бандирську за декламування поеми «Русалка» вдячні глядачі нагородили щедрими оплесками. До речі, кількома днями раніше дівчина отримала диплом ІІ ступеня за акторську майстерність на конкурсі читців «Співоче Шевченківське слово джерельцем струмує в мені» у місті Чорткові.
Глядачі і учасники свята почерпнули велику мудрість, що виходила з величних поетичних рядків безсмертного Кобзаря.
Світлини  
 





Немає коментарів:

Дописати коментар