четвер, 4 квітня 2013 р.

«Зелений туризм як альтернатива розвитку сільської місцевості»

Сільський зелений туризм - це прекрасна можливість до природи, до свого коріння, стати самим собою, відчути тишу сільської місцевості, смак української кухні та гостинність сільського населення.

По питаннях розвитку сільського зеленого туризму 02 квітня 2013 року в приміщенні райдержадміністрації міста Чортків відбувся районний семінар "Зелений туризм як альтернатива розвитку сільської місцевості", організований відділом культури і туризму райдержадміністрації. Відкрив семінар голова райради В. Заліщук. Зі вступним словом виступив заступник голови РДА І. Стецишин. Начальник відділу культури Г. Чайківська у своїй доповіді розкрила щляхи розвитку туризму на території Чортківського району та його завдання.



Працівник районного комунального краєзнавчого музею Ю. Лугова надала характеристику сільському зеленому туризму і навела вагомі аргументи, чому таким видом бізнесу селянам варто займатися.


Працівник ЧРККМ О. Гаврилюк більш ґрунтовно акцентувала у своїй розповіді про перспективу розвитку сільського зеленого туризму та його проблемах. Певним досвідом у сфері діяльності сільського зеленого туризму поділився власник сільської садиби В. Компанієць. 
Створити для себе робоче місце у бізнесі сільського зеленого туризму та активну підтримку пропонувала начальник відділу районного центру зайнятості О. Желізняк та керівник центу О. Шкабар. Юрист ЦБС С. Прейзнер ознайомила присутніх на семінарі з нормативно правовою базою цього виду діяльності.
Старший науковий співробітник Тернопільської обласної інспекції охорони пам'яток історії та культури С. Грабовий проінформував сільських голів про хід виконання районної програми про збереження культурної спадщини Чортківщини на 2011 - 2015 роки. 
На семінарі ло уваги присутніх працівниками краєзнавчого музею та ЦБС було представлено тематичну виставку.
На семінарі були присутні працівники бібліотеки-філії села Біла.
За допомогою бібліо-інтернету всі питання які розглядалися на районному семінарі, будуть донесені до жителів села Біла.

Немає коментарів:

Дописати коментар