середу, 7 червня 2017 р.

4 червня наше село святкувало величну дату – 575 рр. від першої історичної згадки про нього, як «село Біле Велике на Сереті».
У бібліотеці до цієї знаменної дати поповнено новими краєзнавчими матеріалами, краєзнавчу виставку – експозицію «Село Біла: шлях крізь віки». До цієї виставки – експозиції працівники бібліотеки привертали увагу своїх відвідувачів,  знайомлячи їх з краєзнавчими матеріалами, в яких розповідається про минувшину села та його сьогодення. Відвідувачі також мають можливість ознайомитися з видатними людьми нашого села, які творили і творять його історію, матеріали про яких зібрано в краєзнавчій папці «Нашого цвіту по всьому світу». Фонд бібліотеки також поповнився надзвичайно цінними книгами краєзнавчої тематики, які бібліотеці на святі села подарував відомий краєзнавець пан Андрій Базалінський. Працівники бібліотеки також були залучені до підготовки і проведення свята села «Біла – там, де Серет тече, земля тепла та сонця».

Концертна програма була досить цікавою і великою, а саме понад сорок номерів. Свято відкрив хоровий колектив виконавши Гімн України. Концертну програму дзвінкоголосим співом продовжували учасники художньої самодіяльності, а запальні танці виконували – лауреати всеукраїнських та міжнародних фестивалів конкурсів, гордість нашого села хореографічний колектив «Тріумф».  Далі слово надали сільському голові Надії Котузі, вона привітала усіх зі святом, трішечки поринула в історію нагадавши цікаві моменти з життя села. Також до слова запросили гостей. А запрошенні на свято села були: отець Богдана Верхомій, голову районної ради – Шепета Віктор Михайлович, мер міста Чорткова  - Шматько Володимир Петрович, депутат районної ради Демкович Михайло Миколайович, директор Пап «Дзвін» Градовий Василь Степанович. Батрин Павло Іванович, народний депутат України – Барана Олег Степанович. краєзнавець нашого села Базалінський Андрій Владиславович.
   Розвагою для наймолодших гостів свята стали ігри на надувній гірці, стрибки на батутах. Після закінчення святкового концерту, на людей чекали запальні танці.
Щиро вдячні жителям села за теплу атмосферу, активну участь, а спонсорам – за фінансову підтримку. Надіємось, що  це свято запам’ятається надовго ,адже  воно зібрало у дружнє коло всі сім’ї й родини. Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар